Kulturvandring PRO ansvariga

Teaterhögskolans examensföreställning. Berusade

 

Sol ute och regn inne var det den 4 april då Skådebanans studiecirkel för PROs kulturansvariga såg Berusade, en pjäs med lika många roller som det är blivande skådespelare i skolans avgångsklass.

Det första publiken möter är hällande regn över en gata i nattens mörker. Där möts två människor, båda kraftigt berusade. De raglar, ramlar, sluddrar, stöttar varandra i sin hjälplöshet, söker – och finner? – kärlek. Detta är första scenen i en av flera fristående scener som alla har det gemensamt att människorna som uppträder är kraftigt och synbart berusade. Det är komiskt, tragiskt och rörande på samma gång.

I andra akten knyts rollfigurernas öden ihop och det känns som om de ingår i ett sammanhang. De vill alla avslöja lögnerna, söka sanningen och meningen med livet. Vad är sanning? Vad är meningen med livet? Är kärleken störst av allt? Eller är det Gud?

Vi får inte svar på de viktiga frågorna, men de framställs med humor,medkänsla och inlevelse av ett gäng unga skådespelare som bådar gott för framtiden.