Teaterhögskolan

Kulturvandring

Skådebanan med sin kulturkurs ” Kulturvandring ”besökte Teaterhögskolan och träffade några av deras elever och deras producent Jenny Månström.

Vi fick en trevlig pratstund med Jenny och eleverna som berättade om lyckan men samtidigt svårigheterna med att komma in på Teaterhögskolan. Det är en treårig utbildning för att bli skådespelare, sen kan man fördjupa sig och få en mastersexamen.

Teaterhögskolan i Malmö hade 1500 sökande 2017, 30 elever fick göra dialog och monolog övningar och gick därefter vidare. Under en vecka sattes eleverna på prov med olika uppgifter för att sen minska i antalet till 12 personer.

Jenny visade oss runt i lokalerna Mazetti huset, och berättade mycket engagerat om deras verksamhet. Vi var bakom kulisserna, skrädderiet, verkstan där rekvisitan tillverkas och i teater salongen som är gamla brygghuset ursprungligen.

Vi var också mycket roade, av att se deras bildgalleri över elever som gått utbildningen. Vi kände igen många av våra idag stora skådespelare.

Comments are closed.