Musikhögskolan

Grand finale

på studiecirkeln för PRO kulturansvariga.

Lördagen den 20 maj var det dags för en konsert på Musikhögskolan, där Ove Torstensson berättade om verksamheten. Utbildningarna, antagningskraven , lokalerna, studentkåren och undervisande lärare, konserterna och möjligheterna för de utexaminerade att få anställning presenterades. Det framgick att det är en mycket kvalificerad och spännande högskola som har fostrat flera kända musiker som Lisa Larsson och duon Stefan och Kim

Förväntningarna på dagens konsert var höga, och de kom inte på skam. Rosenbergsalen var tämligen välfylld av en entusiastisk publik i de mest skiftande åldrar. Intresset för klassisk musik lär vara på tillbakagång, men det märktes inte här. Skolans stora symfoniorkester spelade under ledning av den lettiska dirigenten Kristiina Poska som har en gedigen meritlista som musiker. Även violinisten Louise gorm Nielsen var inlånad, men i övrigt var det skolans egna talanger som framträdde med den äran. De spelade Uvertyren till Mozarts Trollflöjten, Violinkonsert nr 2 av Prokofjev och Enigmavariationer av Edward Elgar. Ett omväxlande program.

Det var en fröjd att lyssna till dessa begåvade ungdomar.  Förhoppningsvis får vi snart höra dem igen, som studenter eller färdiga musiker.

Comments are closed.