Skådebanan bjöd in till film och studiebesök om Turning Torso

Vi såg på filmen, ”Sossen, Arkitekten och det skruvade huset”

  Bakom kulisserna vid bygget av Santiago Calatravas 190 meter höga Turning Torso i Malmö som 2005 utsågs till världens bästa bostadsprojekt på Mipim i Cannnes. Filmen skildrar drömmens besvärliga möte med verkligheten: Ett riskprojekt med kulturkrockar, budgetkriser och tunga personliga nederlag.

 

 Vi besökte Turning Torso 

  Vi gjorde ett studiebesök i Turning Torso, Västra hamnen, och såg lite närmare på byggnaden, vår guide Rolf Brandt visade oss runt i byggnaden, och berättade dess historia. Vi blev bjudna på kaffe och kaka uppe i 49:e våningen, och fick samtidigt njuta av en fantasisk utsikt.

Vi tackar våra ciceroner makarna Evelyn och Rolf Brandt att de gjorde besöket möjligt.

 

 

Comments are closed.