images

Studiecirkel för PRO Kulturansvariga

Studiecirkel för PRO Kulturansvariga

Andra träffen var förlagd till Teater Augusten. Fjorton kulturombud trotsade kyla och snålblåst för att le och skratta åt de mogna amatörer som sedan 1993 roar de unga som blivit äldre. Motto:Bara glädje ingen sorg, det är fest på Augustenborg. En glädje som smittar av sig. Stämningen var hög.

 

Årets föreställning ”Ett glatt humör är mer än ….” bjöd på allt som publiken förväntar sig:lite nostalgi, välkända sånger, nyskrivna sketcher och nytillkomna vitsar. Allt i Åke Jörnfalks regi och till ackompanjemang av enmansorkestern på piano . Det är inte lätt att framhäva  någon av scenerna framför någon annan. Hjärtliga skratt utlöste den suveräna sketchen i butiken som sålde mänskliga reservdelar. Vem vill inte ha en ny näsa? Just denna dag var det svårt, för näsorna låg dessvärre i blöt. Vill kunden ha något att bära hem sina inköp i, går det kanske bra med en bröstkorg? Låg det lite kritik av reservdelsmänniskan i den scenen? Många gamla favoritsånger fick sin speciella tolkning, till exempel Frithiof och Carmencita.

I pausen styrkte publiken sig med kaffe med dopp och efter ett par timmar var seansen slut. Något inträde hade inte betalats, men teaterdirektören uppmanade sin ärade publik att erlägga ett litet utträde i form av en peng i hatten vid utgången. Så återstår för kulturombuden att övertyga sina respektive föreningar om glädjen att besöka Teater Augusten.

 

Vill du veta mer om Teater Augusten, kolla deras hemsida http://www.teateraugusten.info/evenemang.htm

 

 

Comments are closed.